Bioptron gepolariseerd licht: wat is dit en waarvoor wordt deze lichtbron gebruikt?

Wat is bioptron gepolariseerd licht?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: het fenomeen bioptron gepolariseerd licht. Wat is dit voor lichtsoort? En welke mogelijkheden en voordelen heeft bioptron licht eigenlijk te bieden? Je leest het in dit blogartikel over bioptron licht en gebruik van deze lichtbron.
Onder gepolariseerd licht van bioptron wordt een speciaal type licht verstaan, dat zich verspreidt in vlakke lichtgolven die parallel aan elkaar lopen. Door het licht op een speciale manier te filteren, kunnen de lichtgolven heel precies gestuurd en afgestemd worden. Als methodiek wordt gepolariseerd licht vooral ingezet bij bepaalde therapieën en behandelingen gericht op huidherstel en huidverzorging. Hiervoor wordt het licht naar wens via filters afgestemd op een behandeling. Het licht dat door bioptron wordt gemaakt is gelijksoortig aan het lichtdeel van het elektromagnetisch spectrum dat op natuurlijke wijze geproduceerd wordt door de zon, maar dan zonder de (voor de huid schadelijke) uv-straling.

Bioptron gepolariseerd licht: welke voordelen en mogelijkheden biedt deze lichtbron?

Doordat lichtbronnen die via bioptron polarisatie worden gemaakt precies afgesteld kunnen worden, kan bioptron licht ingezet worden voor specifieke doeleinden. Een groot voordeel van bioptron licht is de lage energiedichtheid van deze lichtbron. Hierdoor kan het licht volledig veilig en risicoloos op de menselijke huid gebruikt worden om huidproblemen aan te pakken en te behandelen. Een tweede pluspunt van bioptron lichtsoorten is het feit dat deze inspelen op het natuurlijk herstellende vermogen van het lichaam zelf, dor gebruik te maken van polychromatisch licht. In de derde plaats biedt gepolariseerde lichtbronnen de mogelijkheid om allerlei soorten huidproblemen te lijf te gaan. Het is dus een multifunctionele lichtbron die meerdere toepassingen heeft. Welke (huid)problemen je kunt aanpakken met bioptron licht lees je hieronder.

Gepolariseerd licht pakt lichamelijke problemen effectief aan!

Om het even welke lichamelijke problemen je hebt: bioptron licht kan worden ingezet om een reeks lichamelijke problemen effectief de kop in te drukken. Denk bijvoorbeeld aan acneproblemen en littekens die het gevolg zijn van acne. Ook op het vlak van rimpelvorming heeft gepolariseerd licht een positieve uitwerking. Rimpels in de huid en zichtbare en onzichtbare huidwonden worden minder als er gewerkt wordt met lichttherapie op basis van bioptron. Naast litteken- en rimpelherstel helpt gepolariseerd licht tegen Rosacea, bacteriële infecties en allerlei soorten huidontstekingen. Onderzoeken hebben aangetoond dat gepolariseerd licht ook een positief effect heeft bij de bestrijding van migraine en hoofdpijnklachten. Verder gaan therapieën die gebruikmaken van deze lichtbron vermoeidheidsklachten tegen, kunnen ze chronische pijnklachten verminderen en leiden ze tot positieve resultaten bij mensen die kampen met stoornissen op het gebied van bloedcirculatie. Redenen genoeg dus om een behandeling met gepolariseerd licht te overwegen.  


Delen