Pruiken van echt haar maken het verschil

Als je te maken krijgt met uitvallend haar, omdat je ouder wordt of doordat je een chemokuur moet ondergaan, kun je accepteren dat je kalend bent. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende pruiken die jouw haaruitval natuurgetrouw kunnen verhullen. Een van de beste pruiksoorten die er is, is een pruik van echt haar. Wat zijn dit precies voor soort pruiken? En wat zijn de pro's van pruiken van natuurlijk haar in vergelijking met pruiken die van synthetisch haar zijn gemaakt?

Echte pruiken: wat houdt dit in?

Een pruik van echt haar zijn precies wat de naam al aanduidt: pruiken die niet van synthetisch materiaal zijn gemaakt, maar van natuurlijk mensenhaar of, ook dat bestaat, van dierenhaar. Dit type pruiken heeft hierdoor een zeer natuurlijke en echte uitstraling. En dat levert natuurlijk voordelen op, want voor buitenstaanders is niet zichtbaar dat je geen eigen coupe draagt, maar een pruik.

Pruiken van natuurlijk haar kun je permanent dragen

Gebruikers van natuurlijke pruiken noemen vaak als grootste voordeel van een pruiken die van menselijk haar zijn gemaakt, het gegeven dat deze pruiken sterk zijn en daardoor dag en nacht gedragen kunnen worden. Dus ook als je slaapt kun je de pruik gewoon oplaten. En dat kan prettig zijn als je bijvoorbeeld ergens logeert of aan een kamp meedoet, waarbij je niet wilt dat iemand mekt dat je een pruik op hebt. Met een pruik van echt haar valt dus totaal niet op dat je een pruik draagt.

En vergeet ook deze pluspunten van echte pruiken niet...

Mensen die ervaring hebben met het dragen van echte pruiken, noemen nog meer pluspunten van dit type pruik. Zo staan pruiken van natuurlijk haar erom bekend dat ze aanzienlijk minder jeuken en kriebelen dan pruiken die van synthetische vezels gemaakt zijn. Het draagcomfort is dus een stuk groter dan bij het gebruik van een neppruik. En als derde voordeel geldt ook dat pruiken van natuurlijk haar bijgewerkt kunnen worden. Zo kun je deze pruiken veder stylen door krullen te maken of door de pruik te kleuren. Ook bijknippen is mogelijk als je een pruik van natuurlijk haar hebt. Let wel op dat je, als je besluit om jouw echte pruik te laten bewerken, kiest voor een kapper met ervaring op dit gebied. Pruiken van natuurlijk haar zijn niet goedkoop en wil je alleen laten bijwerken door een kapper met verstand van zaken. Ten slotte hebben natuurlijke pruiken nog als grote pre het feit dat er veel te kiezen valt aan soorten, maten en haarkleuren. Of je nu van een kort kapsel houdt, lang golvend haar of mooi rood haar: met natuurlijke pruiken van Confident Haarzorg kan het allemaal!


Delen