Kaalheid bij mannen komt vaker voor en dit kun je eraan doen

Voor mannen is het nog altijd een gevoelig onderwerp, kaal worden. Toch krijgt vrijwel iedere man hier vroeg of laat mee te maken. Kaal zijn hoeft vandaag de dag dus helemaal geen taboe meer te zijn. In dit artikel lees je dan ook wat je als man kunt doen bij kaalheid en welke opties er beschikbaar zijn.

Kaalheid accepteren
De eerste optie is wellicht voor veel mannen de moeilijkste. Het accepteren van het haarverlies is namelijk niet iets dat spontaan gebeurt. Toch is het belangrijk om dit te leren accepteren. In veel gevallen zal het haar niet meer op natuurlijke wijze terugkomen en is dit een nieuwe fase waarin je bent beland. Het accepteren van kaalheid is een proces, maar kan voor veel mannen een groot succes zijn. Een kaal hoofd staat veel mannen juist erg goed en kan voor een zelfverzekerde mannelijke uitstraling zorgen. Het accepteren is een proces, maar het is voor veel mannen een echte uitkomst.

Pruik of toupet
Kun je nog niet vaarwel zeggen tegen jouw lokken of wil je dat gewoon niet? Vandaag de dag zijn er pruiken die haast niet van echt te onderscheiden zijn. Geniet weer van een volle bos haar en draag een pruik van Confident Haarzorg om de kale plekken te bedekken. Meer mannen dragen dagelijks een pruik dan je wellicht denkt. Het is een eenvoudige oplossing voor kaalheid en niet voor niets is de vraag naar mannelijke pruiken erg groot.

Haartransplantaties
Vandaag de dag zijn er ook andere technologieën beschikbaar om kaalheid bij mannen tegen te gaan. Het is namelijk mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan. Dit is een vorm van plastische chirurgie en wordt helaas niet altijd door de zorgverzekeraar vergoed. Bij deze ingreep worden haarzakjes van andere plekken op het lichaam getransplanteerd naar het hoofd. Zo kan er opnieuw een natuurlijke groei van het haar plaatsvinden. De prijs voor deze ingreep is afhankelijk van de grootte van de plek die opnieuw begroeid moet worden.

Kaalheid was voorheen niet goed te verbloemen bij mannen. Vandaag de dag heb je als man de keuze om jouw kaalheid te accepteren en kaal door het leven te gaan, of je kunt iets aan de kaalheid doen. Het dragen van een pruik is dan al wel jaren populair bij mannen die kaal worden, maar haartransplantaties is nog vrij nieuw. Toch is er ieder jaar een stijging te zien aan het percentage mannen die deze ingreep ondergaat. Op deze manier kun je toch iets doen tegen de kaalheid en jouw haar een nieuwe volle bos geven.


Delen